2008. november 16., vasárnap

A technika és a nagyok világa

Az utóbbi négy napban szinte mindig anyuméknál voltunk, mert elkezdődött az építkezés. Rengetegen voltak a fiam körül, és ezt meg is érezni rajta: el van kényeztetve. Mindig van ki sétáljon vele, ki játszon vele, ki megtanítsa őt az újabb és újabb huncutságokra.
Az építkezésen a szerszámok után rohangált, egyik kezébe vette a nagy lapátot, csákányt és tollta maga előtt. Mostanában amúgy is szokásává vált a nehéz dolgok cipelése. Szinte érzékkel válogatja ki a nehéz dolgokat és persze azt amit nem lenne szabad. Ha nem ezeket vitte ide oda akkor a taligában tologatta őt a keresztapja körbe körbe. Kincsesbánya egy ilyen építkezés, csak hagyják a nagyok kibontakozni a kis manót!
Itthon aztán továbbra is a telefon, a porszívó a kedvenc játéka. Persze csak akkor ha éppen nem sétál vele senki fel s alá. Egyik pillanatról a másikra megtanulta, hogy hol van a kihangosító piros gombja, hogy a füléhez kell tenni a kagylót, hogy hallja a bugó hangot. A távirányító zöld gombjával ki és be lehet kapcsolni a tévét. Ez igazán jó szórakozás, hisz otthon nem nézhet tévét. Főleg azért nem, mert ha be van kapcsolva a készülék, akkor elé áll, és nem lehet elmozdítani onnan. Ha nem muszáj, akkor ne romoljon a szeme feleslegesen. (Amúgy sincs semmi értelmes dolog benne még a felnőtteknek sem, nem hogy a kicsiknek, de ez egy másik blog témája lenne.)
Másik nagy kedvenc a lepcsőn fel le sétálni. Eszméletlen milyen kitartóan emeli a lábát egyik lépcsőfokról a másikra. Anyuméknál meg aztán különösen sok lépcső van ...

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)