2008. november 7., péntek

Fránya nátha

El sem hiszem, hogy megint küzdenünk kell a náthával. Egyfolytában azon gondolkozom, hogy hol voltunk, mit csináltunk az elmúlt napokban, hogy Zéti megint összeszedte a betegséget. Az első megfázás óta naponta kapja a c vitamint is, valahogy mégsem segít. Ez a harmadik megfázás szinte azt is mondhatnám, hogy zsinórban, a betegségek között két hét szünetekkel.
Napközben nincs nagyobb fennakadás, a kedve sem rosszabb a megszokottnál. Az orrszívót nem szereti, de ezzel gondolom sok gyerek így van. Van, hogy szó nélkül tűri, van azonban, hogy üvölt. Én igyekszem gyors, és hatékony lenni, így nem "szenved" sokáig.
Most veszem azonban igazán észre, hogy Zétit nagyon zavarja az alvásnál, és ezen fel is idegesíti magát. Mint minden kisgyermek, még ő sem jött még rá arra, hogy a száján keresztül is tud levegőt venni. Ezért aztán duplán nehéz. Csak küzd és küzd az orron át levegővétellel. Nem sikerül neki, mert tele az orra, viszont nagyon álmos, aludni akarna, és mégsem tud, ekkor jön az üvöltés.
A mai lesz a második ilyen éjszaka. Nasivin nem sokat segít, orrszívó meg egyelőre még nem sokmindent pucol ki az orrából.
Csak reménykedem, hogy nem tart eztán másfél-két hétig a betegség.

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)