2009. február 9., hétfő

Nagy séták egyike

A kedvenc hintázást felváltotta a séta. Most ez lett Zéti mindene. Ha eszébe jut, akkor ha esik, ha fúj nekünk indulnunk kell. Megy a szekrényhez, amelyben az overál, sál és sapka van, mutatja és mondja is, hogy (sé)ta.
Ma délelőtt anyummal kétszer volt kinn és a délutáni alvás és ebéd után, indulnunk kellett, mert nagyon türelmetlen volt.
A ház előtt összefutottunk Zselykével, az utcabeli kislánnyal. Viszonylag sokat találkozunk, így legalább nekem is van egy kis változatosság a sétában, és Zéti is jobban és többet sétál, ha látja maga előtt Zselykét rohanni. Amúgy Zéti tart egy kicsit Zselykétől - bezzeg a jóval idősebbek lányoknak csak úgy hízeleg-, visszahúzódó és félős a társaságában. Zselykét látjuk minden nap, Zéti első reakciója mégis ez: nyújtja a kezét, és kéredzkedik fel. Általában meg lehet őt győzni és nem kell felvenni. Zselyke Zéti ellentéte: temperamentumos, impulzív, gyors,hangos, hirtelen és barátkozós. Imádja az én kicsi fiam és ezt ki is fejezi a maga módján. Ettől Zéti mindig megijed és kell neki egy kis idő, hogy megbarátkozzon vele.
Zselyke ma mindenképp kéz a kézben szeretett volna Zétivel sétálni. (Eddig velem ment kéz a kézben.) Elég nehéz volt rávenni az én manómat, hogy engedje megfogni a pacsiját (ez ugyan nem látszik a képen). Nem sokáig tűrte Zselyke kezecskéjét a kezében. Zselyke nagyon csalódott volt, amikor Zéti végre kihúzta a kezét a szorításából és önállósodott. Nem értette, hogy neki miért nem jó úgy.
Jó nagy sétát tettünk négyesben. Zéti egész jól bírja, de Zselykét nem lehet felül múlni, fáradhatatlan, ahogy menetel a kis huncut.

A séta alkalával úton útfélen pocsolyákba botlottunk. Zselyke mindenre megtanítja az én fiam: hogyan kell a pocsolyában tapicskolni, hogyan kell a sárban turkálni, hogyan kell köveket összeszedni. Az ilyen sétákból legtöbbször nyakig sarasan érkezünk haza. Az overált minden másnap mosnom kell. De jól van ez így.
Sokszor még négyesben az egyikünknél landolunk. Ma még egy háromnegyed órát töltöttünk el Zselykéjék otthonában. Ilyenkor Zéti mindig nagyon elmélyülten játszik. Megszemlél, megvizsgál minden egyes játékot.
Ma kapott kukit a Judittól. Az vettem észre, ha a hasáról van szó, akkor tudja érvényesíteni az akaratát. Simán elvette Zselykétől az egész tányér kukit. Ilyenkor nem fél semmitől.
Ha minden igaz, és Zéti is úgy akarja, akkor holnap elmegyünk a baba-mama klubba.

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)