2009. január 14., szerda

Lábujjhegy

Hát nem tudom, de most már jó pár napja tud és szokott Zéti lábujjhegyre állni. De hát honnan tudják, hogy azt hogyan kell? Vagy ez teljesen természetes fejlődési folyamat, csak engem döbbent le még mindig, amikor látom.
Kapaszkodik a konyhapult, étkezőasztal vagy mosdó szélében, már teljesen elfehérednek az ujjai, úgy erőlködik és szorít, lábujjhegyre áll, úgy szeretné látni, hogy mi van ott. De kicsi még az én lelkem, ilyenkor szoktam aztán felemelni (bár úgy már nem annyira izgalmas a kukucska).
Mostanában már táncolás közben is egyik lábát térdben meghajlítva, ujjhegyre állva riszállja a kis fenekét előre és hátra. Megfogadtam, hogy már lekamerázom, mert ezt nem szabad elfelejteni, de a fényképező lassú és mire készenlétben van, addigra elszállt a varázs és Zéti már robog is tovább és mást fedez fel.
A héten, hogy a nagyszülőknél vagyunk, Zéti egyre többet ül nagyapa ölében és számítógépezik. Az egeret huzogatja és nézi a monitort. Mindez akkor a legérdekesebb, ha a gépből egy kis cigány zene is szól. Na akkor csak úgy sugárzik a boldogság a kis arcáról. Persze most már ki is tudja nyilvánítani az óhaját, rázza a popóját, emelgeti a kezét és csettinget. Mert ugye már azt is majdnem tud.
A nagyapa megtanította a kis huligánnak, aki előszeretettel gyakorolja a mozdulatsort. Ebből aztán annyi sikerül, hogy a mutatóujjat és a nagyujjat egymáshoz dörzsölgeti. Imádnivaló!
Ma a legújabb hangsor a szamár bőgésének utánozása. Ez is nagyon édesre sikeredik. Az iá iá iá helyett az én tündérem áá, áá, áá -t mond ugyanolyan hangsúllyal, mintha iá-t ismételgetné. Hát meg kell zabálni!
Egyre többet jön megy egyedül. Ha ébren van, meg sem áll, egyfolytában megy, úton van. Nagyon el tud fáradni, amikor már csak esik kel, akkor irány az ágy, hogy egy kicsit pihenjen. Még mindig kétszer alszik egy nap. Reggel 10 óra és délután 4 körül alszik 1,5-2 órát. Szüksége is van az erőgyűjtésre, annak aki ébren ilyen aktív, illetve nem is jól jön a két szünet.
Hát ha ügyes leszek akkor kamerázok holnap!

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)