2010. december 20., hétfő

Bábszínház, U-Bahn, adventi vásár

Vasárnap reggel viszonylag korán kellett kelnünk, mert bábszínházba indultunk. A hét elején hozta meg Papa a jegyeket a Csizmás Kandúr-ra. Gyors zuhanyzás, hajszárítás, reggeli, pakolás, autóba ugrás és indulás. Egyszer három év alatt sikerült időben indulnunk és időben érkeznünk.A színházba vezető rövid úton megbeszéltük, hogy majd a mese után megyünk az U-Bahn-nal. A Bábszínházban egy Mikulás fogadott minket és kapott Zéti tőle egy kis szaloncukrot. Perecet vettünk, mosdóba szaladtunk és elfoglaltuk a helyünket. Várakozva, izgatottan, sok kérdés közepette elkezdődött a mese egy dallal. Megjelent a csizmás kandúr, mire Zéti megkérdezte, Shrek hol van? Kacagásom úgy kellett visszafojtanom. A második rövid szereplő egy madárka volt, megjelent és eltűnt. Zéti egyre csak a madárkát kereste. Tíz perc múlva szólt is, hogy most már menjünk haza. Kétségbe estem egy kicsit, de aztán nagyon ügyesen, sok kérdéssel megfűszerezve végig néztük a darabot. Zéti nem felejtette az ígéretünket, így felszálltunk a kis földalattira, kivonatoztunk a Vörösmarty térre, megnéztük az adventi vásárt. Nem Bécs ugyan, de egy kedves kicsi, otthonos, jó illatú, szebbnél szebb kézműves portékával. Vásárfiaként mi egy ugrókötelet vettünk, a fogantyúja egy zöld béka.
Elszaladt az idő, de még mielőtt haza indultunk volna betértünk a Mc-be. Zéti egy uzsisdobozt kapott a Happy Meal menühöz. Hazafelé még az Andrássy úton jártunk, amikor Zéti már be is hunyta a szemét és késő délutánig szunyókált. Este már csak itthon játszottunk.
Este még megkapta az aznapi adventi naptár csizmáját. Zéti legnagyobb megdöbbenésére a csizmában csak egy cetlit hagytak az angyalok. A csalódottság kiült az arcára, majdnem sírva fakadt. Papa még húzta is őt, de végül elolvasták az angyalok írta üzenetet, melyből megtudta a kis huncut, hogy az ülőgarnitúra egyik párnája mögött találja a kis csomagot. Felderült arccal rohant a kanapéhoz és nekiállt széttúrni a párnákat. Láss csodát, előkerült az ajándék. Sebesen, izgatottan kibontotta és benne egy Tom és Jerry-s kirakót talált.
Egy szép nap volt, én nagyon élveztem, azt hiszem lesz még ismétlése, mert jó így együtt itthonról elszabadulva közös programot csinálni. Már gondolkozom, hogy mit is csináljunk Zéti születésnapján, jó fél napos kirándulást ...

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)