2010. február 21., vasárnap

Névnap

-ot ünnepeltünk. Zétiét! Ma itt volt az egész nagy család. (Pali Opát hiányoltuk csak!) Délelőtt édesapával a ház miatt rohangáltunk Pesten. Délután három órára volt hivatalos mindenki, hogy Zéti fitt legyen. A délutáni alvásból ma egy kicsit korábban kelt, gondolom, kicsit izgatott volt, mert tudta, ha felébred vendégsereg érkezik. Amikor haza értünk Zéti épp Omával hintázott kinn a kertben. Gyönyörűen sütött a nap és nem is volt már olyan hideg napközben. Jön a tavasz! (Bár a tél még be- bepróbálkozik, tegnap is esett a hó, megfagyott reggelre...)
Sorra megérkeztek a vendégek és mindenki tele kézzel érkezett, becsomagolt ajándékok kerültek elő a táskákból. Zéti nem győzött csodálkozni, örülni, ugrándozni és csomagolni. Nyomdát kapta meg először, hogy a hétvége barkácsolása tovább folytatódhasson. Sokáig ült a kis asztal mellett és mondogatta, hogy mit lát a nyomdán: Tiger, Elefant, Zebra stb. Teljesen meglepett, hogy németül sorolta fel az állatokat. (Mondom én, hogy egyre többet beszél németül. Magam sem hiszem!)
Tőlünk egy dvd-t (Shaun the sheep - magyarul), egy "első elektromos játékom" című készségfejlesztőt kapott. Ez annyira nem kötötte még le, tudtuk, hogy több idő kell hozzá, hogy megtanulja és megszeresse.
Ekkorra Ági Omáék is befutottak, akiktől mesekönyvet és ruhadarabokat kapott. A mesekönyvekben a képeket kereste, teljesen csalódott volt, amikor az elsőben egyáltalán nem talált. Hamar megvigasztalódott, mert a másik kettőben annál több képet fedezett fel.
Ati egy catepillar Löffelbagger-t ajándékozott az én kis manónak. Jó nagy kanala van. Pont beleférnek a nyomdák ...!
Kekéék is befutottak! Egy távirányítós autó lett a délután fénypontja (legalábbis a felnőtteknél). Nagyon tuti sárga kis autóhoz tartozik egy kormány, amivel irányítani lehet az járgányt. Előre és hátramenetbe is lehet tenni egy egy gomb segítségével és természetesen amerre fordítod a kormányt arra fordul a kis kocsi. Sőt a középső gombbal dudálni is lehet! Zéti teljesen megijedt, meglepődött, amikor Keke először beindította. Hamar megbarátkozott azonban az új szerzeménnyel. Viszonylag ügyesen irányította. Milyen szuper is lesz már, ha kinn jó időben lehet majd autózni!
Szép délután volt! Köszönjük mindenkinek a sok szép ajándékot és az együtt töltött órákat!

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)