2010. február 12., péntek

Egy igazán jó nap

jött össze. Végre sikerült majdnem a teljes napot Zétivel töltenem. Délelőtt kitakarítottunk. Az én szorgalmas hangyám csak úgy segített port törölni és porszívózni. Kora délelőttre bejelentkeztünk Bencéékhez, már rég találkoztunk. Olyan közel lakunk egymáshoz, valahogy még sincs időnk semmire, pedig többször kellene ilyet csinálni. Már olvad a rengeteg hó, locsog minden, hömpölyög lefelé a sok víz. Hol eső esett, hol a hó szállingózott, de mi bátrán nekivágtunk babakocsival az útnak. Ezt a pár utcát szinte évek alatt tettük meg, nem beszélve arról, hogy teljesen kimelegedve és elázva érkeztünk meg Bencéékhez. Soha többet babakocsit a latyakos úton.
Zéti teljesen megszeppent, amikor megérkeztünk. Bence repkedett körülöttünk a konyhában, alig várta, hogy felmenjünk az ő kis birodalmába, hogy megmutathassa a játékait. Zéti csak a lábam ölelte és csak hajtogatta, mamival, mamival. Azt hittem, így telik majd el a délelőtt, de szerencsére Zéti kíváncsisága nagyobb volt, mint a félelme. Bence játékai amúgy is sokkal érdekesebbek, mint az otthoniak. Nem is győzte a felfedezést!
Bencét megnyugtattuk, hogy nem viszünk el semmit a birodalmából, így többé kevésbé mindent a rendelkezésünkre bocsátott. Zétit teljesen elbűvölte a fűrész, ami teljesen úgy nézett ki mint az Opáé, ráadásul még úgy is szólt. Ismerte, hisz a valódi fűrésszel vágták ki dédinél a két meggyfát. Le sem tette a kezéből. Lovacskázott a hintalovon. Szerelt a szerelő pultnál és játszott Bence szintetizátorán, és énekelt is hozzá. Azt hiszem többször kellene ilyen görbe -ha nem is napokat, de legalább - órákat csinálnunk!
Délre érkezett hozzánk azonban egy nagyon kedves vendég is. Ez igazából nekem volt nagyon jó, mert már rég láttuk Edinát. Igazán élveztem a társaságát, Zétinek is nagyon tetszett az új vendég, hisz játszott vele a lovacskával, kirakózni segített illetve szorgalmasan építette Zétivel a vasuat és tologatta mozdonyokat. Na és persze az újdonság varázsa is benne volt a "kapcsolatban". Jó lenne, ha közel lakna Edina, hisz ha meglesz a baba, akkor lesznek a találkozások még mókásabbak. Köszönjük Edinának ezt a szép délutánt és a sok sok ajándékot!

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)