2010. február 21., vasárnap

Kreativ "foglalkozások"

ritkábban vannak, mint amikor itthon voltam, de azért igyekszem nem megfeledkezni róla. A mostani hétvégén valahogy több idő maradt az ilyen együttlétekre. Pénteken gyurmáztunk. Bencénél látta Zéti a gyurmát, így ismét eszébe jutott, hogy neki is van itthon és milyen szuper is lenne. Hoztuk a kiskést, a nyújtófát és gyúrtuk, nyújtottuk a gyurmát. Sőt az egyik tv csatorna mio mao cicáját is megformáztuk.
Délután inkább a sétáltunk, vonatsíneket építettünk. Papánál jártunk a háznál. Zéti ezt talán még jobban is élvezi, mint a basteln-t velem. Itt lehet aztán igazán kisfiú. Fúrógép, fűrészgép, mérőszalag, kalapács, csavarok és még sorolhatnám a szerszámokat, amivel Zéti majdnem úgy játszik, mint a sajátjaival. De már emlegettem többször, hogy a nagyok játékai a legjobbak, legérdekesebbek!




Szombaton aztán a festékek kerültek elő. Eddig kézzel festettünk, de Zéti az utóbbi időben elég sokat szaladgált a lakásban az én festőecseteimmel. Így aztán kezünkbe vettük a szerszámokat, papírt terítettünk a kis asztalra, vizet hoztunk és kezdődhetett is a munka. Oma is bekapcsolódott a nagy munkába, mert Zéti elrángatta a tűzhely mellől. Pöttyös labdát, szívecskét festettek. Zéti egyik csuporból a másikba dugdosta az ecsetet és mikor már csurgott róla a sok festék, akkor elmaszatolta a lapon. Két lapot is telefestettünk. Az egyiken a kék, zöld színek domináltak, míg a másodikon a piros és sárga.
Az előkészület a festésre azonban hosszabb volt, mint maga a "munka. De így is jó volt látni az örömét, ahogy kiabált a házban, hogy festek, festek! Meg is fogadtam, hogy többször lesz alkalma ezután ilyen alkotásokra!
Sőt mi több, megint előkerült nálam a keresztszemes öltéssel varrott dolgok. Most épp hungarocell tojásokat fogok bevonni, keresztszemes hímzéssel kivarrott anyagokkal. Mivel gyakran látja a kezemben a tűt, gyakran az ölembe kéredzkedik, hogy ő is varrhasson. Már az adventi időszakból ismert ez az én kis manómnak. Zéti imád varrni. A tűt egyedül is nagyon ügyesen fogja a kezében, képes egyedül a kongréba beszúrni, áthúzni a fonalat és vissza. Egyedüli baj, hogy a tű nagy lyukából hamar kiszalad a fonal. De ennek ellenére, mindig nagyon szorgalmasan varrogatja a kis anyagon a mintáit. Türelmesen megvárja, hogy újra és újra befűzzek.
A hétvégén nagyon jól éreztem magam!

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)