2008. december 7., vasárnap

Mikulás

Hozzánk is elérkezett a nagyszakálú Mikulás. Csengőszóval jött és gyorsan halk léptekkel távozott. Így mire Zéti a csizmájához ért, már csak az ajándékok vártak rá.
Anyuméknál aludtunk aznap éjjel. A szobaajtó elé tettük ki a cipit. Már az ágyban voltunk, épp aludni akartunk, amikor hirtelen megszólalt az ajtó előtt a csengő. Zéti fülelt, nagy szemekkel nézett és várakozás teljesen nézett az ajtó felé. Azon azonban senki sem jött be. Ajtó felé mutatott kicsi ujjával, hát elindultunk felé. Kint Zéti cipője körül a sok sok ajándék sorakozott. Azt sem tudta hova nézzen, mihez nyúljon ...!
Az ajtóból visszatértünk az ajándékokkal az ágyra, hogy mindent jobban szemügyre vehessünk. A boldogság, izgatottság ragyogott a kicsi nyuszim szemében. Az építőkocka minden egyes darabja elbűvölte őt, egyesével nyújtotta felénk, mintha csak azt mondta volna: nézzétek, egy zöld, egy piros, egy sárga kocka! És ez mind az enyém!" Ezen az estén már semmi más sem kötötte le a figyelmét. Pedig volt még ott egy tűzoltóautó, egy mesekönyv, karácsonyi dalokkal, egy teknős, amibe formákat kell bedobálni. Ezek megismerésére azonban már csak másnap került sor.

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)