2008. december 7., vasárnap

In der Weihnachtsbäckerei

A jó német szokáshoz hasonlóan advent vasárnapjain nálunk a család apraja és nagyja a konyhában sürgölődik és apró süteményeket azaz Weihnachtsplätzchen-eket készít. A húgommal ezt a szokást már évek óta beépítettük a családi hagyományainkba. Idén sem történt ez másként. Hisz szeretném ha Zéti is megismerné ezt a számomra oly fontos és kedves szokást. Idén még nem vette ki a részét olyan aktívan a sütögetésben, de a konyhában sürgölödés már most is nagyon ment. Édesapa alig győzte elvonni a figyelmét a konyhai eseményekről.
Múlt héten hétvégen elmarad a vasárnapi összejövetel, de ezt ma bepótoltuk. Mézeskalács sült a sütőben, vanílias kifli és rumos golyók voltak terítéken. Zéti kezébe adtam a mézeskalács tésztáját, amit szaggatni kezdett és persze nem maradhatott el a kóstolás sem. Egyik falat került a másik után a szájába. Ezen túl azonban még nem kötötte le őt a sütés.
A cd lejátszóban halk karácsonyi zene szólt, a levegőt a mézeskalács édes illata töltötte be. Mi így várjuk a csodát ...! A Jézuska születését, a fenyőfa érkezését, a karácsonyfa díszítését, a szentestét, a finom falatokat.
De előbb még érkezik az ezüst vasárnap, amikor a sütést folytatjuk. Ha minden igaz az arany vasárnapon Bécsben töltünk egy napot a Christkindlmarkt-on. Nagyon vágyom arra a hangulatra, illatokra, ízekre, ami ilyenkor a karácsonyi vásáron a teret betölti.

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)