2009. április 21., kedd

Ethan

Kilábaltunk a hasmenésből, így nem maradt el a csütörtökre tervezett látogatás sem Nagykállóban édesapa keresztfiánál sem. Korán ébredtünk, így hamar útra tudtunk kelni. Az út nem rövid ugyan, de mégis sokat rövidült időben azzal, hogy Nyíregyházáig autópályán lehet haladni. Nagyon féltem az úttól, mert Zéti nem tűri túl jól a hosszú utazást. Mégis meglepetést okozott nekem a kis nyuszi, mert teljesen jól viselte. Nem gondoltam volna ugyan, de bealudt fél úton, így aztán frissen érkeztünk meg Ethan-höz.
A eltelt három évben, mert ennyi idő telt el az utolsó Amerikából tett hazalátogatásuk óta, nagyon megnőtt a kissrác. Az arca nem sokat változott, még mindig olyan szép és még mindig tiszta anyja, de sokat nyúlt. Most már szedhetne magára pár kilót, mert nagyon vékonyka a lelkem.
Az asztmája is nagyon kínozta szegényt, nem volt túl jó hangulata. Zéti biztosan kicsi volt még neki.
Nagyon vicces volt azonban látni, hogy mennyire féltékeny az apjára. Ethan édesapa hátán lovagolt, Zétinek nem tetszett, csak csimpaszkodott édesapa lábán. Őt is fel kellett venni. Így aztán szegény édesapán elől is és hátul is lógott egy gyerkőc.
Kora délután elmentünk Nyíregyházára az állatkertbe. Megnéztük a pingvineket, a fókákat, jegesmedvéket, és Ethan kedvenceit a kígyókat, krokodilokat, bogarakat. Félelmetes, hogy mennyire ismeri ezeket az állatokat. Csak úgy mondta maga elé angolul, hogy melyiket hogy hívják.
Ethan nem szeret gyalogolni, így egyfolytában édesapa vitte őt. Mivel nem csomagoltunk babakocsit, az én kicsi manóm rajtam lógott, mert Ethan anyukája nem volt elég jó neki.
Nagyon érdekes dolog történt velünk a majmos ketrecnél: édesapa majmot utánzó hangot hallatott, amikor a kicsi majmok támadó állásba lendültek és fújtak ránk. Mindkét gyerek nagyon megijedt, mi felnőttek meg igencsak meglepődtünk. Aztán az egészen jókat nevettünk.
Délután Ethannek orvoshoz kellett mennie, így aztán nem tudtuk megnézni az egész állatkertet. Mindenesetre így is nagyon elfáradtunk.
Köszönjük Timinek és Ethannek a szép napot és a szép ajándékot. Reméljük a következő találkozásig nem kell három évet várnunk!

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)