2011. augusztus 1., hétfő

München - Második nap

Pihenős nap volt ez a mai. Későn keltünk, már majdnem 9 óra volt. Megreggeliztünk. A tervezett állatkertet azonban holnapra toltuk, mert nagyon hideg és borús napunk volt. A gyerekekkel egész délelőtt a nappaliban játszottunk. Zéti talált a szekrény tetején egy dobozt tele fa elemekkel, csavarokkal, alátétekkel, kockákkal. Galina megengedte, hogy levegyük és játszunk vele. Mindhárom gyerkőc rávetette magát a dobozra és mindenki elkezdett építeni. Hamar össze is vitatkozott Zéti Félix-szel a kerekeken. Felix-nek nem kellett ugyan a kerék, mert szélmalmot épített, de könnyebb volt a lelkének, ha ellenkezett. Zéti nagyon szívére vette, és természetesen sírt is. De aztán találtunk valami másik fajta kerekeket még a doboz alján és azokat építettük be, így tudott Zéti kocsizni és helyre állt a béke.

Ebéd után lefeküdtünk aludni és pihentünk vagy 2,5 órát együtt. Nagyon jól esett a délutáni alvás. Szegény Papának nem volt elég helye az ágyon, így fél óra múlva felébredt és Félix-szel, Violával játszott. Félix befészkelte magát a Papa ölébe és együtt nézték a mesekönyvet, lego katalógust.

Mikor felébredtünk épp uzsonnázott a csapat, mi is csatlakoztunk. Cseresznyéztünk, teáztunk, sütiztünk. Uzsi után kimentünk a játszótérre. Kivittük a markolót, természetesen Félix megint bosszantotta Zétit, mert ő akart markolózni. Nagyon érdekes látni, hogy csak azért kell neki a játék, mert másnak kell. Megint Zéti lelkére kellett beszél, hogy ne sírjon és legyen türelemmel, játsszon mással. Akartunk venni egyet a Schlecker-ben, de sajnos csak rendelésre van. Mikor a Zéti a labdával kezdett el játszani, Félix is más játékot keresett magának és Zéti végre tudott markolózni. Félix pedig velem tollasozott. Aztán az egész gyereksereg krétákkal rajzolt a falra. Szebbnél szebb alkotások születtek. Zéti egy nagyon hosszú anakondát festett zöld krétával.

Négyesben - Félix is jött velünk – tettünk még egy nagy sétát a környéken. Felfedeztünk egy másik játszóteret is. Hintáztunk, csúszdáztunk, mászókáztunk. Mikor rápillantottunk az órára már fél 8 volt. Siethettünk haza, hogy Galinától nehogy szidást kapjunk, mert Félix már nem alszik délután, így ő már 8kor ágyba megy. Vacsi után mi még kimentünk egy kicsit és csak 10kor feküdtünk le. El is aludtunk mind a hárman.

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)