2011. augusztus 2., kedd

München - Harmadik nap

Egy nagyon szép napot töltöttünk el az állatkertben. Megint sokáig aludtunk, kényelmesen reggeliztünk, és metróra szálltunk. Fél 11-kor értünk az állatkerthez, ahol három nagyon hosszú sor fogadott minket. A gyerekek nehezen viselték a várakozást. A nagy tömeg szépen eloszlott bent az állatkert útjain, de azért éreztük, hogy nagyon sok a látogató.
Megnéztük a bivalyokat, krokodilokat, majmokat, zsiráfokat (a kis zsiráf április 5-én született), kis elefántot (aki Rudolf névre hallgat), óriás teknősöket, pingvineket és fókákat. Ezután a több mint két órás séta után megérkeztünk a játszótérre. Ebédelni akartunk, de Zéti teljesen meglepett, mert közölte, hogy ő a játszótéren marad. Rengeteg gyerek rohangált a játszóvárban, de Zéti bátran kipróbálta. A játszótér melletti ebédlőben ebédeltünk. Zéti meglepően jól eszik. Igyekezett az evéssel, hogy minél hamarabb vissza tudjon menni. Félix is ment vele és ketten, egymásra figyelve játszottak. A játszótér után megnéztük a jegesmedvét, a simogatós állatkertet. Mikor Zéti meglátta, hogy lehet lovagolni, mindenképp akart egy kört menni a lovacskákkal. Erősen kapaszkodott, és csak vigyorgott. Utána kipróbálta még a kisvasutat, alig fért bele a mozdonyba, de bepréselte magát, mert ő akart kongatni. Innen már hazafelé vettük az irányt, az idő is nagyon elszaladt. Még megálltunk a simogatósnál és tényleg haza mentünk. Zéti annyira elfáradt, mert nem csak a babakocsiban üldögélt, hanem rendesen szaladgált Violával, hogy a kocsiban el is aludt.
Mikor haza értünk egy felépített vízi pálya várt ránk. A csatorna rendszerben voltak zsilipkapuk, zsilipkamrák, pumphajók. Zétit felébresztettük, hogy ezt ne hagyja ki. Nagyon lelkesen pumpált, engedtük ki a hajókat a csatornarendszerbe. Hirtelen egész gyereksereg lett az udvaron szülőkkel és mindenki játszott. Hamar elszaladt az idő.
Vacsoráztunk és ágyba bújtunk. Zéti nehezen aludt el.

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)