2010. május 25., kedd

Pünkösd

-i hosszú hétvége Hajdúszoboszlón elmaradt. Zéti betegsége lehet, hogy amúgy is keresztbe húzta volna az egész nyaralást. Pénteken elvittem a doktor nénihez, mert nagyon náthás volt. Nem kértem antibiotikumot, kaptunk gyógynövényes szirupot a köhögésre. Mostanra már elég szépen fel is szakadt. Szombatra elkeztek kis pöttyök megjelenni a testén. Vasárnapra nőtt a számuk és egyértelmű lett, hogy nem pattik jöttek ki rajta. Egyre nyűgösebb volt az utolsó két napban. Szerencsére enyhe lefolyású bárányhimlőt kapott el a kis nyuszi.
A H'szoboszlói pihenés helyett volt azonban jó sok munka a háznál. Lassan a lenti szint is teljesen kész lesz. A burkolás kész lett az emeleten, ott már csak festés és a parkettázás (ajtók festése) van hátra. Az alsó szinten a burkolást hétvégére befejezik és ha minden igaz akkor a glettelés is hamarosan kész. Hiányzik még a kandalló .... Talán most már látjuk a munkálatok végét. Zéti mindig nagyon aktív és szorgalmas ha a házikónál járunk. Fúr, farag, kalapál, mér, épp ami a soron van abba besegít. Nagyon ügyesen bánik a szerszámokkal és minden tud mire való. Nagy mester lesz az én fiam.

















Vasárnap búcsúban voltunk.
Megebédeltünk és kisétáltunk a búcsúba. Nem sok árus volt és egy körhinta sem. Zéti azonban az első árusnál meglátott egy kombájnt amiről aztán nem lehetett lebeszélni, így Ági Oma megvette neki a negyedik mezőgazdasági gépet. Lassan egy egész garászt lehet építeni ezeknek az óriásoknak. Vagy a Papa autója nem fog beférni a garázsunkba? :-) Meglátogattuk a Dédiéket is, akik nagyon örültek nekünk. Kinn voltunk az udvaron, jól esett e sok esős hét után a napsugarat az arcunkon érezni. Még több ilyen időt kívánunk magunknak. Hazafelé Zéti elaludt, itthon aztán Opának nagy örömmel és büszkeséggel mutogatta az új szerzeményét.

Édesapa június 17-től ismét dolgozni jár. A nyári hónapokban Zéti felváltva lesz a család minden tagjával, aki ki tud venni szabadságot. A szívem szakad meg, hogy szegény nyuszi ilyen korán kellett megismernie a szülőnélküliséget. Szeptembertől aztán jöhet az óvoda. Nem örülök neki, de sokat nem tehetek ellene...

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)