2009. december 8., kedd

Advent

időszakát továbbra is imádom. Ilyenkor igazán béke költözik a házba. Advent első vasárnapja előtt pénteken Zétivel elkezdtük kidísziteni a házat, hogy meglepjük Omát amikor haza ér. Feltekertük a girlandot a korlátra, felakasztottuk rá a díszeket, sógyurmát, gömböket és angyalkákat. A kis piros angyalkák Zéti kedvencei lettek. Mindig ha arra jár, megsimogatta őket,nózizott velük (kis orrát az angyalka képzeletbeli orrához dörgölte), egyszerűen ennivaló volt. A kívánt hatást elértük, Oma nagyon örült.
Szombaton (kicsit csaltunk az időpontot tekintve) elkezdődött nálunk a Weihnachtsbäckerei. Egész nap sütöttünk. Zéti szorgalmasan dolgozott, járt a kicsi keze, kicsi szája, öröm volt nézni örömét. Elég sokáig lekötötte őt a tészták kiszúrása, tepsibe tétele, lisztezése kinyújtása. Olyan volt mint egy kis angyal.
Vasárnap édesapával kettesben elmentek az Ági Omához, én pedig kezelésbe vettem a ház többi részét is. Így helyükre kerültek a girlandon lógó csizmák, az ablakdíszek. Zéti most már nagyon tudja, hogy az adventi kalendáriumot minden reggel ki "kell" nyitni. Tegnap fél ötkor, mikor kinyitotta a szemét kérte is a zsákját. Csak nehezen lehetett meggyőzni, hogy várjuk meg amíg világos lesz.
Most hétvégén szombaton Zétivel és Uromával elmentünk az Adventi vásárba a Gödöllői Kastélyba. Az ajtóban mindjárt a Mikulás fogadott, akitől szaloncukrot, mandarint kaptunk. Zéti kérésemre a Mikulásnak adta a cumit, aki nagyon buzgón be is dobta a zsákjába (miután visszakértük, szinte pánikba esett, és eltartott egy darabig amíg a dédinek sikerült kihorgásznia), szerencsétlenségemre nem vittünk másikat, Zéti pedig annyira kétségbe volt esve, hogy vissza kellett kérjük. Megnéztük az állatokat (szamár, bari), játszottunk a labdákkal, és majdnem végig a bábelőadást a négy évszakról. Jól éreztük magunkat.
A mostani közös sütés kimaradt, Keke sütötte meg a mézeskalácsokat. Majd a mostanin.
(A költözködés elmarad decemberben. A színezés, a fütés kész, majd januárban folyt köv.)
Zétény minden nap meglep. Rengeteg dolgot mond, összefüggően, egész nap beszél. Fantáziadús kicsi fejéből sokszor kipattan valami, ami aztán nevetésre késztet. Tegnap este megmostam a kezét, és egyszer csak megszólalt: "en csak dolgozom, meg mosogatok" - pont ugyanúgy ahogy azt az Oma szokta. Esténkét elmeséljük Jesu születését, a betlehemi istállót, Máriát, és Josefet. Sokat énekelünk. A Lasst uns froh und munter sein dal refrénjét végig tudja.
Sosem írom le időben a beszólásait, pedig olyan sokszor olyat jót mond ... Fogok már egy papírt fogni és összeszedem őket.
Betegek lettünk Zétivel a hétvégén. Mindketten jól megfáztunk. Igazából a Kekenyuszától én elkaptam, Zéti meg tőlem. Igyekszünk kilábalni belőle.
Remélem az ünnepek alatt lesz időm többször bejelentkezni!

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)