2009. június 17., szerda

Szavak sokasága

Az én kis tündérem egész nap beszél. El sem hiszem, hogy ezeket a szavakat már mondja: flugzeug (úgy hangzik mint plugzug), bitte, danke, béta, aztán béka, Kette, keberem a kását, sütöm a pogácsát, csavar, ugorj a dunába ... és persze mindemellett megy a halandzsa nyelv is.

Ikladról haza érkezvén vettük észre, hogy nincs nálunk a tápszer. Édesapa igen buzgón csinált Zétinek tejet vízzel higítva. Mondanom sem kell, hogy kiköpte, megpóbálkoztunk a kakaóval, de ezzel sem jártunk sikerrel. A kakaóból kakkó lett.

Zéti elkezdett verekedni. Még mindig nehezem kezelem. Sokszor attól függ a reakcióm, hogy milyen a hangulatom. Tudom, hogy nem jó ez így, de majd összeszokunk.

Rengeteget dobál. Teljesen azt hittem elmaradt ez a korszak. De nem úszom meg, csak kicsit később jött, mint ahogy a könyvek írják. Nem olyan vészes. A verekedést nehezebben viselem.

Nagyiéknál valamelyik reggel felébredt, kimászott az ágyból és szeretett volna az ajtón kimenni, de nem tudott, csak úgy dörömbölt és kiabált "be, be, be".

Nincsenek megjegyzések:

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)