2009. július 16., csütörtök

Az Elválás

nekem nagyon nehezemre esik, pedig most már nincs visszaút. Zétit itthon hagytam másfél évesen. Jó helyen van, szeretik őt nagyon, de valahogy mégis ...! Édesapa sokat van a kis manóval, de ha a házon akad munka, márpedig az van bőven, akkor a nagyi, a dédi, a keke, az opa, és igazából mindenki, aki él és mozog be van fogva a gyerekfelügyeletbe.
Zéti nem vette olyan nehezen az akadályt. Az átmeneti időszak pont jó volt, hogy megszokja, hogy szinte sohasem vagyok itthon. Szerda és csütörtök különösen hosszú, reggel 7-től vagy 8-tól este 18-ig tanítok megállás nélkül. Mikor hazaérek Zétiből már csak 2 órám van. Annyira megszokja, hogy nem vagyok itthon, hogy szinte fel sem tűnik neki, hogy ha hazaérek. Ha jobb passzban van, akkor futja egy mosolyra a maminak, de különösebben nem érdekli a jelenlétem.
Mivel keveset vagyok napközben az én kis tündéremmel, így sok írnivalóm sem maradt. (Kértem már édesapát, hogy legalább a fontosabb momentumokat jegyezze fel nekem, hogy le tudjam írni, de ez még nem megy.) Azt a keveset amit látok pedig én papírra vetem.
Zéti nagyon sokat beszél, és szépen mondja a szavakat. Annak ellenére, hogy csak este hallja a németet viszonylag sokat mond: P(F)lugzeug, schläft, steht, komm, warte, Teddy ... mindent megért, és ha kérem meg is csinálja a kért dolgokat (persze ehhez kell a kedv is). Imád énekelni továbbra is. A Summ, summ, summ mellett most épp az ABC-t énekelteti velem, és az abcd-ig ő is énekel. Tegnap hallottam először, azt hittem véletlen, így gyorsan elénekeltem kétszer egymás után a Backe, backe Kuchent, hogy meggyőződjem, direkt énekelte velem a dal utolsó sorát. És tényleg, másodszor is jókor, jó helyen énekelt velem. Nagyon megdöbbentem.
A trakto(r) még mindig nagy sláger. A Czeba nagyitól már két nagyon szép traktort kapott. A dvd kezdő dalát képes egymás után 10szer is meghallgatni. Ennek is tudja egyes részeit, és énekli is: Trakto, Stumpi ...
Délutánonként mostanában mindig édesapával alszik el. Ha a házon dolgozik, le kell hogy jöjjön, mert Zéti mondja hogy háta buta, de nem hajlandó elaludni édesapa nélkül.
Sokat hagyom őt ha itthon vagyok pelenka nélkül szaladgálni. Ha pisilnie kell, akkor legugol. Tegnap az autóban ücsörgött, egyszer csak elkezdett kiabálni, pisi, pisi, gyorsan kivettem, legugolt és pisilt. Ugyanez megtörtént már a kakilással is: bekaka, bekaka kiabálta és legugolt, és kakilt. Ma a dédinek szólt hogy kaka van a pelusban. Azt hiszem nagyon ügyes az én fiam.
Cimit (cumi) még mindig nagyon szereti, de én ebből még nem csinálok gondot magamnak.
Remélem jó döntést hoztam, hogy visszamentem dolgozni!

Zéti csudajó mondatai

"Anyukád, gyere a fiadért, mert fáradt!"
"Ne told ide azt a széket! - Pedig ide hozom!"
"Nem kapsz el, Papa nem kapsz el!"
"Az valami!!" (Mi ez? helyett)
"A kutya fáját!"
"Miért nem alszol még?"
"Papa vegyél fel, fáj a derekam, már sokat sétáltam (kb 20 métert)!"
"Aki nem bújt, aki nem megy ki" (19.07.2010)
Mami, csináljál ide hidat! (azaz ölelj meg! 24.07.2010)
Bimbócskám, jöjjél csak ide! (14.08.2010)
Van egy ötletem, együnk csokoládét (15.08.2010)
Zselyke a pelusos (bölcsi)ba fog járni! (13.08.2010)